Nieuws van het
Franse Culturele
Samenwerkingsnetwerk
in België

RFI-AUF-prijs voor jonge schrijvers 2020


Voor het tweede opeenvolgende jaar organiseren het Agence Universitaire de la Francophonie (AUF) en Radio France Internationale (RFI) de RFI-AUF-prijs voor jonge schrijvers. Ondanks de internationale sanitaire crisis organiseren de RFI en het AUF zich vanop afstand zodat deze prijs kan plaatsvinden. De deelnemingsvoorwaarden voor de kandidaten en de beraadslaging voor de jury zijn volledig digitaal.

Het doel van deze literaire creatie is om het schrijven en lezen van het Frans te bevorderen door middel van korte literatuur. De bedoeling is ook om nieuwe talenten te ontdekken en om diegenen die gepassioneerd zijn door schrijven en literatuur de kans te geven zichzelf te ontdekken.

De wedstrijd staat open voor jonge Franstaligen wereldwijd, die 18 tot 29 jaar oud zijn en ingeschreven zijn in een van de 990 instellingen die lid zijn van het AUF in de hele wereld.

Om deel te nemen moeten de kandidaten uiterlijk op 24 mei een fictief verhaal indienen van maximaal 8.000 tekens (inclusief spaties) dat verplicht moet beginnen met het volgende incipit: "Ben ik in het donker of zijn mijn ogen gesloten? Misschien allebei.


Wilt u meer weten?