Nieuws van het
Franse Culturele
Samenwerkingsnetwerk
in België

France Alumni België


In november 2018 opende de Franse ambassade in België een netwerk voor voormalige afgestudeerden van Franse scholen en universiteiten in België.

France Alumni is een initiatief van het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken om alumni wereldwijd te verbinden. Het platform, ontworpen als een professioneel netwerk, is ontwikkeld in 129 landen en telt wereldwijd al bijna 200.000 leden!

Het platform France Alumni België is opgezet als een professioneel netwerk en stelt Franse en buitenlandse alumni die in België verblijven in staat om in contact te komen met Franse afgestudeerden in het hoger onderwijs, om vacatures te raadplegen die door partnerbedrijven worden gepubliceerd en om deel te nemen aan exclusieve evenementen.

France Alumni België is een dienst die wordt aangeboden door de Ambassade van Frankrijk in België, in samenwerking met Campus France (Frans Agentschap voor de promotie van het hoger onderwijs, de mobiliteit en het onthaal van studenten en onderzoekers) en in samenwerking met de CCI France Belgium (Kamer van Koophandel en Industrie).

Dit programma werd ontwikkeld in samenwerking met 13 alumninetwerken in België: Sciences Po, HEC, ESCP Europe, EDHEC, ESSEC, Centrale Nantes, Ponts Paris Tech, Centrale Supélec, Centrale Lyon, Centrale Lille, de ENA Alumni Association, de Universiteit van Straatsburg, de Universiteit van Aix-Marseille.

France Alumni België werkt ook samen met bedrijven die willen communiceren over hun ontwikkeling en/of die vacatures of stageplaatsen willen publiceren. 13 partnerbedrijven hebben zich al bij het project aangesloten, waaronder: Thalys, Veolia, Axa, Orange, Total, Avertim, Bouygues Immobilier, Cap Gemini, Havas, Moët Hennessy, Guerlain.

Bent u afgestudeerd in het Franse hoger onderwijs?

Door toe te treden tot dit netwerk, kunt u:
- snel in contact te komen met voormalige afgestudeerden in België;
- deelnemen aan exclusieve evenementen georganiseerd door de Ambassade, alumniverenigingen en partnerbedrijven van France Alumni;
- profiteren van voordelen die voorbehouden zijn aan ingeschrevenen (kortingen in culturele instellingen, kortingen aangeboden door bedrijven);
- toegang hebben tot de vacatures die door de partnerbedrijven van het netwerk worden gepubliceerd;
- het nieuws van het Franse culturele netwerk in België en de Franse Ambassade volgen.

Aarzel niet: schrijf u in op France Alumni België!