Nieuws van het
Franse Culturele
Samenwerkingsnetwerk
in België
Beeldende Kunsten
van

19


juni


- 2022 -
tot

26


juni


- 2022 -

BRAFA Art Fair

Meer dan 30 Franse exposanten


BRAFA Art Fair

BRAFA vindt dit jaar immers plaats van zondag 19 tot zondag 26 juni in Brussels Expo op het Heizelplateau. 115 gerenommeerde galeries, afkomstig uit 15 landen (België, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Japan, Luxemburg, Monaco, Nederland, Oostenrijk, Spanje, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigd Koninkrijk, VS en Zwitserland) stellen er die acht dagen hun mooiste stukken voor.

Meer dan 30 Franse exposanten zullen aanwezig zijn op deze Art Fair.BRAFA Art talks 2022 : un éventail de conférences pour les amoureux de l’art

Van zaterdag 18 juni tot zaterdag 25 juni, om 16 u., behalve op maandag 20 juni, organiseert Brafa een lezingenreeks, afwisselend gebracht door kunstenaars, tentoonstellingscuratoren, museumconservatoren en deskundigen uit de kunstmarkt. Afspraak op de stand van de Koning Boudewijnstichting (nr. 115) om hun boeiende en uiteenlopende kennis te delen.

Ontmoet om donderdag 23 juni Pauline Prévost-Marcilhacy (doctores in de kunstgeschiedenis, lectrice aan de Universiteit van Rijsel en specialiste van de collecties van de familie Rothschild) en Fanny Moens (conservatrice van het Museum voor Schone Kunsten van Luik), curatrices van de tentoonstelling Collectionneuses Rothschild. Mécènes et donatrices d’exception

Naar aanleiding van de tentoonstelling in het Museum La Boverie in Luik van 21 oktober 2022 tot 26 maart 2023, in samenwerking met het Louvre, laten twee van de drie curatoren ons kennismaken met enkele van de vooraanstaande vrouwelijke figuren uit de Franse tak van de familie Rothschild. 

Praktische informatie:

- Wanneer: van zondag 19 tot zondag 26 juni, om 11u tot 19u (tot 22u lom donderdag 23 juni)
- Waar: Brussels Expo I Heysel, Palais 3 & 4 (ingang)
Place de Belgique 1, 1020 Brussel, België
- Reserveringhttps://www.brafa.art/nl/practical-Information 

Meer informatie