Nieuws van het
Franse Culturele
Samenwerkingsnetwerk
in België
Live shows
op

21


juni


- 2022 -

Concert "Douce France" georganiseerd door de Yehudi Menuhin Foundation

Met het beschermheerschap van Z.E. de heer François Sénémaud Ambassadeur van Frankrijk bij het Koninkrijk België


De International Yehudi Menuhin Foundation organiseert het concert "Douce France" ter gelegenheid van het Franse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie op dinsdag 21 juni 2022 in Wolubilis. Al meer dan dertig jaar voert de Stichting sociaal-culturele projecten uit ter bevordering van gelijke kansen bij de toegang tot cultuur en kunstbeoefening. Via haar jaarlijkse concerten brengt zij een boodschap van vrede, universalisme en verdraagzaamheid over door de muzikale uitingen van verschillende culturen te huldigen.

Een rijk en gevarieerd muziekprogramma
Verschillende gerenommeerde musici zullen een repertoire van verschillende stijlen ten gehore brengen, waarbij de rijkdom van het Franse muzikale erfgoed wordt belicht. Op het programma staan onder meer bal musette, Frans muziek, filmmuziek, klassieke muziek, slam en wereldmuziek.

Kunstenaars uit verschillende culturen en stijlen
In de geest van Yehudi Menuhin zal het repertoire worden vertolkt door een groot aantal artiesten uit verschillende culturen en muziekstijlen: De Franse violist Gilles Apap, de solisten van het Brussels Chamber Orchestra begeleid door de Antwerpse accordeoniste Gwen Cressens en de Roemeense cimbaalspeler Marius Preda, de Haïtiaanse zangeres Marlène Dorcéna, de Franse zangeres Marianne Aya Omac, de Congolese slammer microMEGA le Verbivore.Voor meer informatie over dit evenement kunt u contact opnemen met:

- Marianne PONCELET [Executive Vice President]
marianne.poncelet@menuhin-foundation.com | +32 (0) 477 22 76 90
- Juliette VAN MAELE [Project Manager]
juliette.vanmaele@menuhin-foundation.com | +32 (0) 484 98 63 30
- Pascale MICHAUX [Fundraising & Partnerships Manager]
pascale.michaux@menuhin-foundation.com | +32 (0) 493 88 82 99 (WhatsApp)