Nieuws van het
Franse Culturele
Samenwerkingsnetwerk
in België
Beeldende Kunsten
van

29


januari


- 2022 -
tot

10


april


- 2022 -

Émergences.fr

Openingstentoonstelling van het Franse voorzitterschap van de Raad van de EU


In het kader van het Franse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie is in Bozar (Brussel) de tentoonstelling Émergences.fr te zien, een origineel idee van La Villette in Parijs. De tentoonstelling, die het resultaat is van een uitzonderlijke samenwerking tussen de twee instellingen, beantwoordt aan de ambitie om de knowhow en de internationale invloed van de Franse kunstscholen te tonen, door een selectie van pas afgestudeerde kunstenaars met sterke overtuigingen en gevarieerde praktijken voor te stellen.

Meer dan ooit staan vragen over gender, ecologie en onze relatie met technologie centraal in de zorgen van deze nieuwe generatie kunstenaars, die een zoektocht naar identiteit beginnen en een krachtig verlangen naar verandering laten zien. Zij trachten ons te ontwrichten, ons in vraag te stellen, collectief een nieuwe maatschappij te definiëren, terwijl zij hun esthetische en poëtische experimenten voortzetten.

Acht Franse kunst- en ontwerpscholen zijn in deze tentoonstelling vertegenwoordigd: de Beaux-Arts de Paris, de Arts Décoratifs de Paris, Le Fresnoy - Studio national des arts contemporains, de École nationale supérieure de la Photographie, de ENSCI - les Ateliers, de GOBELINS, de FEMIS en de ENSA Paris-Malaquais. Deze scholen, waarvan de uitmuntendheid zowel in Frankrijk als internationaal wordt erkend, zullen een uitzonderlijke showcase vormen voor jonge Franse creatie.


> Bozar, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel

> Gratis toegang, online reservatie vereist

 

Lijst van tentoongestelde kunstenaars :

AYROLES Vivien

BONNET Antoine

BRYGO Alice

CARE Adeline

COLLY Julie

DAMADE Angèle

DENAMUR Charlotte

DIARRA Djigui

FLEURY Galdric

FONTAINE Antoine

GAUTREAU Mallie

JUNG Annabelle

KIRNIDIS Camille

KONG Shengqi

LEFEBVRE Baptiste

LOUBES Mathilde

LUJAN Betty

MAIMON Marion

MOJTAHEDI Yosra

MUTREL Louise

NAAMANI Chalisée

Aurélien PEILLOUX

PERRIGUEUX Gwendoline

PLUS Robin

SEGOND CHEMAÏ Inès

SEITER Pierre

SILLERE Gaël

VESTIGEL Léo

ZHENG Heng