Nieuws van het
Franse Culturele
Samenwerkingsnetwerk
in België
Ideeëndebat / editie
van

18


oktober


- 2021 -
tot

03


december


- 2021 -

Tentoonstelling "Machines à bulles" - Alliance française de Bruxelles-Europe


De tentoonstelling “Machines à Bulles” geeft u de mogelijkheid om een selectie werken te ontdekken die de nieuwe leeservaringen illustreren die de rijkdom en het bijzondere karakter van de Franse kunst uitmaken.

Door gebruik te maken van multimedia kan het digitale stripverhaal muziek of animatiefilmpjes integreren, die zo deel uitmaken van het verhalende proces. De verschillende kunstvormen kunnen ook het kernthema worden van een relaas. Zo brengen we met L’Arrivée d’un train en gare de La Ciotat een kort bezoek aan de stomme film, brengen de tekenaars van Instraviata een eerbetoon aan de opera, en vieren die van het project Lectura Plus het erfgoed. Maar het digitale neemt niet weg dat het boek een rol kan spelen in deze smeltkroes van kunstvormen: het kan een vooraanstaande plaats innemen, wanneer het inhoud in augmented reality (verhoogde realiteit) toont, ofwel een bepaalde invalshoek in een ruimer verhalend universum op zich nemen, in het geval van transmedia-werken. Tot slot kan het stripverhaal op zijn beurt de inspiratiebron zijn voor andere kunstvormen, zoals is gebeurd met de serie Blacksad die is verwerkt tot een videospel.

Doordat ze zich richt tot een publiek van alle leeftijden zal de tentoonstelling 'Machines à Bulles' vast en zeker de bezoekers weten te verleiden omwille van het esthetische en ludieke aspect.


Praktische informatie:
- Openingsuren: van maandag tot donderdag, van 8.30u tot 18.30u, en op vrijdag, van 8.30 tot 12.30
- Plaats: Kunstlaan 46, Brussel
- Vrije toegang