Nieuws van het
Franse Culturele
Samenwerkingsnetwerk
in België
Beeldende Kunsten
van

12


oktober


- 2018 -
tot

22


november


- 2018 -

De LMS Gallery presenteert een retrospectieve tentoonstelling die gewijd is aan het werk van Yann Arthus-Bertrand, dat meer dan 40 jaar fotografie omvat. De tentoonstelling onthult enkele van de nooit eerder vertoonde foto’s en duikt in de herinnering van een kunstenaar die voortdurend de wereld heeft gefotografeerd om deze beter te begrijpen.

Deze nooit eerder getoonde polaroids van Yann Arthus-Bertrand worden door LMS Gallery voor het eerst aan het publiek voorgesteld. Deze geannoteerde polaroids zijn een schets, de eerste compositie voor de opnames. De polaroidcamera werd gebruikt om de lichtinstellingen aan te passen, waardoor Yann Arthus-Bertrand zijn diafragma en sluitertijd kon aanpassen. Polaroids zijn de voorouders van digitale schermen die direct gegevens weergeven.

Elke polaroid is uniek en wordt samen met de bijbehorende foto te koop aangeboden. Deze tentoonstelling toont afdrukken van zijn beroemdste werken, waaronder enkele foto’;s die al meer dan 30 jaar op dia worden bewaard. Dankzij zijn gesteldheid heeft de altijd nieuwsgierige en gepassioneerde Yann Arthus-Bertrand vele jaren aan hetzelfde onderwerp kunnen werken en heeft hij altijd al een beetje tot de kern van zijn onderwerpen willen doordringen. Hierdoor kon hij zijn werk al zijn kracht en menselijkheid meegeven.