Nieuws van het
Franse Culturele
Samenwerkingsnetwerk
in België
Onderwijs
op

30


april


- 2024 -

Een terugblik op de eerste Nuit du Code!


Op dinsdag 30 april organiseerden het Lycée français international d'Anvers en de Franse Ambassade in België in het kader van het Geek Huis een evenement gewijd aan videogames: de Nuit du Code (de Codingavond).
 
Een dertigtal jongeren tussen 8 en 18 jaar kwamen samen in het theater van de school, dat voor de gelegenheid werd omgetoverd tot een echte gameruimte: reuzenschermen, tablets, vaste computers en uiteraard comfortabele zetels om urenlang in te gamen, samen met heerlijke pizza's om de batterijen weer op te laden! 
 
De jongere kinderen volgden een spannend leerparcours, begeleid door een animator, en aan de hand van hulpmiddelen van code.org. Ondertussen gingen de oudere kinderen de uitdaging aan om in teamverband een videogame van A tot Z te maken, volgens precieze richtlijnen en vaste "items" waar de kinderen rond moesten werken. 
 
De wedstrijd werd aan het begin van de avond afgesloten met een kijksessie van de gemaakte games, becommentarieerd door de jongeren zelf, gevolgd door een prijsuitreiking in aanwezigheid van ouders en de culturele afdeling van de Franse ambassade. 
 
De Nuit du Code werd georganiseerd in het kader van het project Het Geek Huis, een programma dat digitale geletterdheid bij jongeren bevordert, en dat is ontwikkeld door het Lycée français international d'Anvers, de Alliance Française d'Anvers en de Franse Ambassade in België.