Nieuws van het
Franse Culturele
Samenwerkingsnetwerk
in België
Onderwijs
van

24


mei


- 2024 -
tot

26


mei


- 2024 -

Het 'Forum Mondial des Alumni' (FOMA) verwelkomt alumni van Franse scholen wereldwijd


Na Parijs, Casablanca, Wenen, Lissabon en Tunis vindt het Forum Mondial des Alumni (FOMA) dit jaar plaats in Brussel. Alumni van Franse scholen uit de hele wereld zijn er welkom van 24 tot 26 mei.
 
Deze zesde editie van het FOMA wordt georganiseerd door de Union-ALFM, het Agence pour l'enseignement français à l'étranger (AEFE), het Lycée français Jean-Monnet uit Brussel en de Association locale des anciens élèves de Bruxelles. Het evenement vindt plaats onder het beschermheerschap van de Franse minister van Europa en Buitenlandse Zaken, Stéphane Séjourné. Bijna 200 alumni van over de hele wereld zullen er samenkomen om het rijke erfgoed te vieren van onderwijs dat solidariteit en humanisme hoog in het vaandel draagt.
 
Alumni van scholen over de hele wereld hebben hun aanwezigheid al bevestigd!
Ze hebben les gevolgd in het Lycée Jean-Monnet - zoals de striptekenaars Nicolas Vadot en Philippe Graton (zoon van Jean Graton, de bedenker van Michel Vaillant) - of in andere scholen wereldwijd, zoals de grote professor Elyès Jouini (Tunis), journalisten als Dominique Tchimbakala (Brazzaville) en Harold Hyman, inclusiespecialist Paul Mamère (Casablanca) en nog zoveel anderen.
 
Een compleet programma met heel wat onderwerpen om over na te denken en in gesprek te gaan in een relaxte sfeer
Het FOMA wordt afgetrapt met een gezellige welkomstcocktail op vrijdag 24 mei. De dag erna komen de alumni samen in het Lycée français Jean-Monnet om er hun ervaringen en engagementen te delen rond het overkoepelende thema 'Netwerken om de uitdagingen van morgen aan te gaan'. 's Morgens is er een rondetafelgesprek, gevolgd door een lunch in het lyceum. In de namiddag zijn er verschillende workshops rond thema's als geopolitiek, de ecologische en sociale transitie, technologische innovatie, wederzijdse hulp tussen verschillende generaties en daarnaast komen ook de troeven van de alumni aan bod.
 
De dag eindigt in schoonheid met een gala-avond in het Stripmuseum (Belgisch Stripcentrum) in aanwezigheid van een paar grote namen uit de stripwereld. Het avondprogramma bestaat uit een bezoek aan het museum, een cocktail, een diner en tot slot een feest.
 
Ben je een alumnus van een Frans lyceum eender waar ter wereld? Kom dan zeker naar dit evenement ter ere van de indrukwekkende trajecten en talenten van onze alumni!
 
Je kan deelnemen aan het volledige programma van FOMA of aan een deel ervan.
 
Prijs:
Cocktail + dag (lunch inbegrepen): 50 euro
Pakket 'FOMA' (cocktail + dag + gala-avond): 150 euro (-26 jaar), 200 euro
Enkel de gala-avond: 100 euro (-26 jaar), 150 euro