Nieuws van het
Franse Culturele
Samenwerkingsnetwerk
in België
Onderwijs
van

15


maart


- 2021 -
tot

15


juni


- 2021 -

Oproep tot kandidaatstelling - Immersion FLE-programma

Taalreizen voor taaltraining of pedagogische opleiding


Bent u leraar français langue étrangère (FLE) in België?
Hebt u minstens het niveau B1 voor Frans?
Wilt u uw niveau Frans of uw pedagogische vaardigheden verbeteren door deze zomer een taalstage
te lopen in Frankrijk?
Dan is dit programma iets voor u!

Neem deel aan het taalstageprogramma in Vichy (Frankrijk) bij CAVILAM* - Alliance Française
tussen 21 juni en 16 augustus 2021!


Opleiding

De Franse Ambassade in België biedt u, in samenwerking met CAVILAM - Alliance Française, een taalstage van twee weken in Vichy (Frankrijk) aan. 

De beurs omvat opleidingskosten (voor een taal- of pedagogische stage), inschrijvingsgeld en verblijfskosten bij een gastgezin met halfpension (inclusief ontbijt en avondmaal). Vervoer naar en van Vichy is voor rekening van de beurshouder.

Deze taalstage van 2 weken is bestemd voor FLE-leerkrachten uit het basis- en secundair onderwijs die hun kennis van de Franse taal of hun pedagogische methoden willen verbeteren om hun onderwijstaak in optimale omstandigheden te kunnen uitvoeren.

Twee weken taaltraining of pedagogische opleiding, omvatten 64 lessen van 45 minuten (48 lesuren), te kiezen uit onze kalender van zomeropleidingen.

Bekijk het programma:
https://www.cavilam.com/calendrier-rencontres-pedagogiques/

Voor de taaltraining, worden groepen van maximaal 15 stagiairs per klas gevormd om de uitwisseling en het leerproces te bevorderen. 

Inschrijvingsprocedure

Kandidaturen kunnen worden ingediend tot 15 juni 2021 (middernacht).
Kandidaten dienen het onderstaande aanvraagformulier in te vullen.

Kandidaturen moeten worden gestuurd naar: typhaine.biard-hamon@diplomatie.gouv.fr
De geselecteerde kandidaten worden gecontacteerd door CAVILAM - Alliance Française en kunnen zich vervolgens individueel inschrijven.


----
* CAVILAM is een Franse vereniging zonder winstoogmerk die zich voornamelijk richt op het lesgeven van Frans aan buitenlanders. De school, gelegen in de regio Auvergne, is de ideale plek om Frans te leren en tegelijkertijd te genieten van de Franse manier van leven.

Het Centrum is een internationaal referentiecentrum en is wereldberoemd om zijn werkzaamheden op het gebied van pedagogische innovatie. Elk jaar ontvangt zij meer dan 4.000 cursisten en buitenlandse studenten van meer dan 120 nationaliteiten in een warme sfeer en op een uitzonderlijke locatie.

Aanvraagformulier (in het Frans)