Nieuws van het
Franse Culturele
Samenwerkingsnetwerk
in België
Wetenschap en universiteiten
van

15


februari


- 2023 -
tot

23


juni


- 2023 -

Frans-Belgische doctoraatsconferentie van AgriTech

Oproep tot kandidaatstelling


OPROEP TOT KANDIDAATSTELLING
“Frans-Belgische doctoraatsconferentie”
19-23 juni 2023 te Limoges (Frankrijk)
 
In het kader van hun programma voor 2023 organiseren de Franse ambassade in België, de universiteit van Limoges en het technologiepark "Ester" van 19 tot 23 juni 2023 in Limoges de "1e Frans-Belgische doctoraatsconferentie AgriTech".
 
In het kader van deze oproep zullen 8 Belgische promovendi worden geselecteerd. De laureaten krijgen een volledige terugbetaling voor hun reis en verblijf in Limoges van 19 tot 23 juni 2023 in het kader van een subsidie van de Franse ambassade in België.²

Doelstelling:
 
Deze doctoraatsconferentie, een echt platform voor uitwisselingen tussen jonge onderzoekers uit beide landen die werken rond het thema AgriTech, hebben tot doel een nieuwe onderzoeksdynamiek tussen Franse en Belgische teams tot stand te brengen en zo bij te dragen tot de opbouw van projecten met een Europese roeping, maar ook tot innovatieve ondernemingsprojecten en de financiering ervan.
 
Gedurende vijf opeenvolgende dagen zullen jonge onderzoekers deelnemen aan workshops gewijd aan onderzoeksmethodologie (publicatietools, spreken in het openbaar, bibliografische instrumenten, enz.) en een inleiding tot het opzetten van Europese projecten, onderzoeksfinanciering en ondernemerschap. Deze opleidingssessies worden gevolgd door bezoeken aan onderzoeksinfrastructuren en uitwisselingen met lokale wetenschappelijke teams.
 
Dit programma maakt deel uit van de "French AgriTech"-strategie van de ministeries van landbouw, economie en hoger onderwijs en onderzoek, die tot doel heeft onderzoek en innovatie ten behoeve van agrovoedingssoevereiniteit, duurzaamheid, veerkracht en concurrentievermogen van de landbouw te ondersteunen.
 
Voor meer details over de French AgriTech : 

Voordelen van de beurs :
In het kader van het verblijf in Frankrijk profiteert de beurshouder van het Belgische laboratorium van de volgende voordelen.
 
- Beurs voor het verblijf
- Ziektekostenverzekering
- Toegang tot accommodatie en lunches,
- Reiskosten betaald door de Campus France operator

Toelatingscriteria :
- Doctorandus of doctor en zijn proefschrift minder dan 5 jaar geleden verdedigd hebben en verbonden zijn aan een Belgisch laboratorium
- De onderzoeker moet onderzoek doen op het gebied van AgriTechs;
Bijvoorbeeld: agrivoltaics, nieuwe energiebronnen, gegevensbeheer en -bescherming, kunstmatige intelligentie, mechatronica, robotica, optimalisering van hulpbronnen, duurzame exploitatie en klimaateffecten, enz.
- Vereist niveau Frans: B1 (sommige workshops en uitwisselingen kunnen in het Engels plaatsvinden)

De kandidaturen worden onderzocht op basis van de volgende documenten:
- CV van de kandidaat (1 pagina)
- Aanbevelingsbrief van de directeur van het Belgische laboratorium
 
Deze documenten moeten worden gestuurd naar de Franse ambassade in België op het volgende adres: ines.loge@diplomatie.gouv.fr