Nieuws van het
Franse Culturele
Samenwerkingsnetwerk
in België
Wetenschap en universiteiten
van

31


januari


- 2024 -
tot

28


februari


- 2024 -

Oproep voor post-doctoraatskandidaten – COFUND ApogeeBio


ApogeeBio, het programma voor post-doctorale beurzen, geeft je de kans om aan te sluiten bij een onderzoeksteam in Genopole, een belangrijke Franse biocluster voor academisch onderzoek en innovatie gevestigd in het zuiden van Parijs.

Genopole is als biocluster een pionier in genomica en biotechnologieën in het domein van gezondheid en leefmilieu. De biocluster is gevestigd in de stad Evry, ongeveer 30 km ten zuiden van Parijs. Op de vijf campussen met 115 000 m² gebouwen en installaties verenigt de biocluster academische onderzoekslaboratoria, hogescholen en privébedrijven.
 
De beurskandidaten komen terecht in interdisciplinaire wetenschappelijke richtingen en kunnen via de 17 academische laboratoria en de 63 privébedrijven van Genopole bijdragen tot verschillende RDI-domeinen in de academische en privésector. De belangrijkste strategische domeinen zijn genomica, regeneratieve geneeskunde en biotherapieën en systeem- en synthetische biologie. Ze worden toegepast in de sectoren gezondheid en leefmilieu en bestrijken een brede waaier van disciplines.
 
Enkele gegevens over het programma: 
  • Locatie: Genopole, de eerste biocluster van Ile-de-France 
  • Toelage: maandelijkse netto toelage tot 3000 € voor een duur van 24 maanden.
  • Onderzoeksdomeinen: verschillende domeinen zoals gen- en celtherapieën, miieugenomica, systeem- en synthetische biologie, biotechnologieën, biofysica, structurele en moleculaire biologie, chemie en computationele biologie.
  • Loopbaanontwikkeling: een volledige opleiding, ruime mogelijkheden voor netwerkvorming en gespecialiseerde workshops via partnerschap.
 
Uiterste datum van indiening: 28 februari 2024