Nieuws van het
Franse Culturele
Samenwerkingsnetwerk
in België
Beeldende Kunsten
van

25


januari


- 2024 -
tot

25


mei


- 2024 -

Roaming the Imaginal, een tentoonstelling van Eden Tinto Collins


Van 25 januari 2024 tot 25 mei 2024 loopt in de Beursschouwburg de tentoonstelling “Roaming the Imaginal” van Eden Tinto Collins. Het is de eerste keer dat de kunstenares haar werk toont in België.
 
Eden Tinto Collins nodigt het publiek uit om kennis te maken met een imaginaire wereld waar de grens tussen verbeelding en werkelijkheid vervaagt. Via audiovisuele installaties creëert ze een ruimte waarin de bezoekers vrij kunnen rondwandelen en ontdekken.
 
Eden Tinto Collins studeerde aan de Ecole Nationale des Beaux-Arts de Paris Cergy en verkent via haar werk de thema’s hyperconnectiviteit en onderlinge afhankelijkheid. Met vooral video-installaties en -performances focust ze op het gebruik van de stem en de mondelinge overlevering om een relationele en intellectuele beleving te creëren.
 
Eden Tinto Collins is ook auteur. Haar eerste verhaal “Bonne Arrivée” verscheen in juli 2021. Daarnaast was ze betrokken bij de oprichting van Acéphale Studio, een participatieruimte voor artistieke creatie in Joinville-le-Pont. In 2023 won ze de Prix Ricard.